Je bent hier
Home > Meubels > Ledikantjes

Ledikantjes

De eerst tijd van zijn leven zal jullie kindje in een ledikantje of wieg slapen. Meestal wordt er gekozen voor een ledikant omdat deze groter is en dus langer mee gaat als een wieg. Het is dus belangrijk een goed ledikant aan te schaffen die stevig en veilig is. Een ledikant dient minimaal 120 cm lang en 60 cm breed te zijn. De spijlen moeten doorlopen tot aan de bodem en staan vaak tussen de 4.5 en 6.5 cm uit elkaar.

De bedbodem

De bedbodem dient stabiel te zijn en bij eventueel staan of springen (wanneer jullie het ledikantje langer blijven gebruiken) dienen de voetjes niet tussen de latten te kunnen komen. Wanneer de bedbodem verstelbaar is dient de bovenkant van het bedje minimaal 40cm hoger te zijn zodat hij of zij zich niet kan optrekken of uit het bedje kan rollen. Naarmate de kleine groeit kun je de bedbodem verder laten zakken.

Het matras

Een matrasje mag niet ver inzakken wanneer de baby er op ligt, dit is niet goed voor de wervelkolom. Zorg er voor dat het matras strak in het bed ligt zodat het niet kan verschuiven of bol kan gaan staan. Vaak is het handig een overtrek om het matras te doen zodat je deze regelmatig kunt verwisselen. Vergeet niet het matras regelmatig schoon te maken en te wassen.

Kidsriver Ledikant Sarah

Kidsriver Ledikant Sarah

Prijsindicatie: € 99,00
Meer informatie

Sem Nautic Grijs Ledikant Met Lade

Sem Nautic Grijs Ledikant Met Lade

Prijsindicatie: € 279,44
Meer informatie

Sixties Ledikant Wit

Sixties Ledikant Wit

Prijsindicatie: € 509,00
Meer informatie

Loft Ledikant Wit

Loft Ledikant Wit

Prijsindicatie: € 435,00
Meer informatie

Coming Kids Groovy

Coming Kids Groovy

Prijsindicatie: € 254,95
Meer informatie

Woood New Life

Woood New Life

Prijsindicatie: € 197,95
Meer informatie

Stapelgoed Urban ledikant

Stapelgoed Urban ledikant

Prijsindicatie: € 398,95
Meer informatie

Coming Kids Zanzi

Coming Kids Zanzi

Prijsindicatie: € 298,95
Meer informatie

Het opmaken van het bedje

Let er op dat je het bedje kort opmaakt zodat de baby niet onder de deken terecht kan komen. Wanneer je er voor zorgt dat de baby met zijn voetjes bijna tegen het voeteneinde aan ligt zit je goed.

Gebruik tot de baby twee is géén dekbedje, hoofdbeschermer of kussen, de kans op wiegendood is dan groot. 

Een slaapzak

Kinderen het al snel te warm en het is beter een slaapzak te gebruiken.Een slaapzak zorgt er ook voor dat jouw kindje niet klem komt te zitten tussen de spijltjes van het bedje.

De lengte van de slaapzak dient ietsje groter te zijn als de baby (zo'n 10 cm). Er dient niet teveel ruimte te zijn bij de openingen van de hals en armpjes. Bij de voetjes dient er voldoende ruimte te zijn om lekker te trappelen.

De slaapzak moet zijn voorzien van een stevige rits die de baby zelf niet open kan maken. Ieder seizoen vraagt om een andere slaapzak, in het voorjaar gebruik je een dunnere slaapzak en in het najaar een dikkere slaapzak. Er zijn ook slaapzakken te vinden met en zonder mouwen.

babypark 728x90
Top