Je bent hier
Home > Verzorging > Babyhaartjes wassen en kammen

Babyhaartjes wassen en kammen

In de baarmoeder beginnen de babyhaartjes al te groeien. Bij de geboorte heeft de ene baby meer haartjes als de ander, soms een ware haarbos waar je bewijze van spreken direct een staartje in kunt maken de ander slechts wat korte haartjes.

Baby’tjes hebben bij de geboorte nesthaar, deze haartjes verliezen ze geleidelijk in de komende maanden en krijgen hier nieuwe haren voor terug. Nesthaar is wat slapper en vaak wat pluizig. Tijdens het wisselen van de haren is het baby’tje nooit helemaal kaal, wel kan het voorkomen dat de baby een kaal plekje krijgt op zijn achterhoofd omdat hij of zij hier het meest op ligt.

De hoeveelheid haar bij de geboorte zegt niets over de hoeveelheid haar die ze op latere leeftijd zullen hebben. Ook de haarkleur is nog niet definitief en kan nog gaan veranderen, soms zelfs pas in de puberteit.

Gebruik speciale babyproducten wanneer je de babyhaartjes gaat wassen, de hoofdhuid is nog dun en gevoelig. Ook zijn deze producten speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat er huig- en oogirritatie ontstaat, deze producten prikken niet in de ogen.

De haartjes dienen maar één of twee keer per week gewassen te worden. Gebruik na het wassen een zacht borsteltje en aai de baby als het ware over het hoofdje, mocht de baby echt al een flinke bos hebben gebruik dan haarlotion zodat je gemakkelijk door de haartjes kunt kammen. Veel ouders vinden het leuk om de baby in vroeg stadium al haarelastiekjes of klemmetjes in te doen, let hier mee op. De meeste baby’s vinden dit helemaal niet prettig en zullen proberen deze dingen uit hun haar te krijgen. In het ergste geval lukt het of ze schuiven er vanzelf af en stoppen ze het in hun mondje.

Difrax 728x90
Top