Je bent hier
Home > Verzorging > Hydrofiel luiers

Hydrofiel luiers

De naam doet vermoeden dat we het hier hebben over luiers, een hydrofiel luier is eigenlijk een speciale doek. Deze katoenen doeken hebben speciale eigenschappen waardoor ze dun, zacht en soepel zijn, ook kunnen ze extra veel vocht absorberen. Ideaal voor het babyhuidje en onmisbaar voor iedere ouder. Er zijn ook hydrofiele washandjes speciaal voor het wassen van de baby.

Ze zijn multifunctioneel en gemakkelijk schoon te maken. Omdat ze op 60 graden gewassen kunnen worden en snel drogen zijn ze onmisbaar in iedere babyuitzet. Buiten het droogmaken van de baby kun je ze ook gebruiken als handdoek, hoeslaken, als spuugdoek of als slabbetje tijdens het voeden. Mocht je onverhoopt zonder ‘normale’ luiers zitten is deze doek natuurlijk ook te gebruiken als luier.

Het is aan te raden om altijd minimaal 10 hydrofiele luiers aan te schaffen. Hydrofiele luiers zijn misschien wel het goedkoopste item op jullie uitzetlijst maar worden het vaakst gebruikt. Ze zijn er in verschillende formaten, een kleiner formaat is ideaal als slabbetje en de grotere variant is beter te gebruiken voor bijvoorbeeld het afdrogen nadat hij in bad is geweest. Tegenwoordig kun je ook kiezen uit verschillende kleuren en motieven.

Nog een korte opsomming waarvoor hydrofiel luiers te gebruiken zijn:

  • Als poetsdoek, om het mondje schoon te maken na het spugen of knoeien tijdens het eten.
  • Als handdoek, nadat het baby’tje in bad is geweest of schoon is gemaakt na het verschonen van de luier.
  • Als ondergrond, bij het slapen of verschonen van de baby.
  • Als slabbetje, bij het voeden en het opvangen van spuug. Niet alleen voor de baby zelf maar ook om te voorkomen dat jouw eigen kleding na iedere voeding in de was moet.
  • Als bescherming tegen de zon, omdat het dekentje wel wind en wat licht doorlaat is het prima te gebruiken om bijvoorbeeld een schaduw plek te creĆ«ren in de kinderwagen.
  • Als luier, ze heten niet voor niets hydrofiele luiers.
Difrax 728x90
Top